A hagymának nagyon jót tesz, ha szépen lassan karamellizáljuk, tartalmas ízek kerülnek ki belőle. Most egy leves formájában használtuk fel az így keletkezett ízeket. Próbáljátok ki ezekben a hideg időkben.

A karamellizált hagymaleves elkészítésének első lépése, hogy egy lábasban felmelegítjük a vajat és az olajat közepes hőmérsékleten, és ezen fogjuk lassan megkaramellizálni a félfőre vágott vöröshagymát, valamt a szeletelt fokhagymát. Ez kb. 20-25 percet is igénybe vehet, de legyünk türelmesek, mert megéri a fáradozást.

Tehát ha szép aranybarnára sült a hagymánk, akkor sózzuk, borsozzuk, jöhet bele a kakukkfű, és felöntjük az alaplével, majd közepes hőmérsékleten, 20 percet rotyogtatjuk a levest. A végén már csak a tejszínt kell hozzáadjuk, és még 2 percig forraljuk. 

Tányérba szedjük, megszórjuk fomra vágott snidlggel, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk.

karamellizalt-hagymaleves
Karamellizált hagymaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ha tetszett a karamellizált hagymaleves recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Jöhetnek még hagymás kaják? Mi is imádjuk, sütve, főzve, pirítva, mdenhogyan! Ha nem is első rira, de bármikor máskor!

Hagymás-szalonnás nokedli

Smashed burger lime-os lila hagymával

Hagymás rostélyos, ahogyan azt kell

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük