Ezzel a burgerrel szertem simán lehetne nevezni egy vegán burgerező étlapjára. Nem mondom, hogy az egyik legfomabb zöldség pogácsás burger, de az egyik legfomabb zöldség pogácsás burger. Ráadásul tele van mden földi jóval, quoa, avokádó és megannyi extraság. Szóval nyisd meg otthonodban a város legújabb növényi alapú burgerezőjét, és hívd át a barátokat egy tesztvacsorára!

A quoaburger elkészítéséhez először a megtisztított édesburgonyát 1 cm-es kockákra vágjuk, és sós lobogó vízben puhára főzzük. Ezzel egy időben a quoát háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd mikor megpuhult, lefedjük a lábast és félre rakjuk hűlni. A megfőtt édesburgonyát leszűrjük, összetörjük egy villával és félre rakjuk hűlni.

Mikor szoba-hőmérsékletűre hűltek a hozzávalók, elkeverjük őket először egymással, majd adunk hozzá sót, borsot, reszelt fokhagymát és fomra aprított koriert, alaposan elkeverjük, és olajos kézzel négy burgerpogácsát formázunk belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, félidőnél óvatosan megforgatjuk őket és lekenjük még egy kevés olajjal.

A guacamoléhoz az érett avokádót kiszabadítjuk a héjából, eltávolítjuk a magot, majd villával krémesre törjük, sózzuk, borsozzuk, mehet bele reszelt fokhagyma és lime kifacsart leve, majd alaposan elkeverjük.

Kikeverjük a csípős pasztát a majonézzel, és jöhet az összeállítás. A burgerbucikat félbe vágjuk és lepirítjuk egy serpenyőben, majd az alsó részt megkenjük a guacamoléval, erre mehet a madársaliból, majd a zöldségpogácsa, szeletelt paradicsom, tortillachips és a buci teteje, amit sztén megkenünk a csípős majonézzel.

edesburgonyas-quoaburger
Édesburgonyás quoaburger (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a édesburgonyás quoaburger receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A quoa egy szuper alapanyag, remek növényi fehérjeforrás! Mutatunk még pár receptet, ami ezzel készült!

Mexikói csirkeragu quoával és babbal

Fullos lazacos-avokádós sali

Quoarizottó gombával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük