Amilyen pofonegyszerű ez az ételkülönlegesség, olyannyira fom is. Mondhatnám, BRUTÁLIS. 😀 Igazából hívhatnánk kamu mac cheese-nek is, de ne tegyük. Ez egy sajtos-tejszínes tészta, ami sütőben készül és legalább annyira fom, mt az eredeti változata.

A sajtos-tejszínes tészta elkészítésének első lépéseként a lapkasajtokat a tepsi aljába tesszük egymás mellé úgy, hogy azok kitöltsék a forma alját. Egy tálban vagy kancsóban összekeverjük a tejszínt a vízzel és megsózzuk. Fontos, hogy a receptet 30%-os, cukrozatlan tejszínnel készítsük.

A sütőformában eloszlatjuk a száraztésztát, ráöntjük a tejszínes keveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal, lefóliázzuk és betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Amikor letelt a sütési idő, levesszük a fóliát, a hőfokot felemeljük 200 fokra, és 15 perc alatt készre sütjük a sajtos-tejszínes tésztát.

sajtos-tejszes-teszta-sutoben-sutve
Sajtos-tejszínes tészta sütőben sütve (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a sajtos-tejszínes tészta sütőben sütve recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még azoknak az embereknek is szüksége van néha lazításra, akik serpenyővel kelnek és fekszenek, és már az oviban is fakanál volt a jelük. Ezért jó, hogy vannak megúszós kaják, amiket akkor is össze tudunk dobni, ha éppen ncs több óránk, amit a konyhában töltünk.

Olajban sült kelbimbó parmezános mártogatóssal

Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal

Korieres-spenótos szójababfőzelék csípős bundázott tofufasírttal

Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük