Az egytepsis burgonya lazaccal recept első lépéseként a burgonyákat megfelezzük, meglocsoljuk 2-3 evőkanál olvasztott kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk az aprított kakukkfűvel és zsályával. Egy tepsibe szórjuk, és a 190 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 50 percre.

A halra kerülő páchoz egy tálban kikeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát, a csípős pasztát, a maradék olvasztott kókuszolajat, valamt sót és borsot. Amikor már csak 10 perc van hátra a sütési időből, ezzel a páccal lekenjük a halszeleteket, és pakolunk rá pár karika citromot is. A halat ráfektetjük a burgonyára, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, hogy készre süljön a lazac és a köret is. 

egytepsis-burgonya-lazaccal
Egytepsis burgonya lazaccal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 50 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha ti is mosogatástagadónak valljátok magatokat, akkor ezeket az egytepsis receptek is mentétek el későbbre, jól fognak jönni:

Tepsis zöldséges-citromos csirke

Alufóliában sült csirkemell baconnel és brokkolival

Mediterrán kamu flatbread

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük