Ezt a salátát bármikor magam elé tudom venni, hogy betoljak egy nagy tányérral. Pazar kiegészítője lehet sülteknek, de akár vega főételként is megállja a helyét.

A joghurtos padlizsánsaláta elkészítéséhez először a padlizsánokat 1,5 cm-es kockára vágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, meghtjük a rizsliszttel és összeforgatjuk. A felesleges lisztet lerázzuk róla, majd a 180 fokra melegített, bő olajban szép piroskásra sütjük. Kiszedjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat. 

Az öntez egy tálban összekeverjük a joghurtot, a fomra vágott lila hagymát és petrezselymet (amiből pár levéllel félreteszünk a tálaláshoz), a citrom kifacsart levét és sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a kihűlt, ropogós padlizsánkockákat. 

Egy száraz serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a magokat. Tálba szedjük a padlizsánsalátát, megszórjuk a magkeverékkel, meglocsoljuk az olívaolajjal és pár levél petrezselyemmel díszítjük. 

joghurtos-padlizsansalata-piritott-magvakkal
Joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal. recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Odáig vagytok a padlizsánért? Akkor ezeket a recepteket is csekkoljátok:

Parmezános padlizsánsaláta

Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs

Padlizsánpörkölt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük