Nem kell egyből vasvillát ragadni, ez igenis egy működőképes verzió. SŐT annyira jó, hogy mdenki totál odavolt érte, aki kóstolta. A kolbászkrém nagy kedvenc itthon, a fánk pedig nem maradhat el farsangkor, szóval miért ne lehetne ez az új kedvenced?

A kolbászos sajtkrémmel töltött fánk elkészítésének első lépéseként egy mérőpohárban elkeverjük a langyos tejet 1 evőkanál cukorral és az élesztővel, és hagyjuk, hogy 5-6 perc alatt felfusson. Egy dagasztógép dobjában elkeverjük a lisztet a sóval, a tojással, az élesztős tejjel és a maradék cukorral, majd alacsony fokozaton elkezdjük dolgoztatni a gépet. Apránként hozzádobjuk a vajat is, és hagyjuk, hogy a gép 5-8 perc alatt szép fényes, kissé ragacsos tésztát gyúrjon nekünk.

@streetkitchenhu Kolbászos sajtkrémmel töltött fánk 🤯 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #korites ♬ Cartoon-like rhythmic jazz – Kohrogi

Egy habkártyával vagy olajos kézzel kiszedjük a tésztát a dobból egy lisztezett felületre. Kicsit még kézzel átdolgozzuk, majd egy kiolajozott edénybe helyezzük. Letakarjuk egy konyharuhával, és melegebb helyen hagyjuk, hogy szépen a duplájára keljen.

A kolbászos sajtkrémhez a felkarikázott kolbászt száraz serpenyőbe tesszük és közepes lángon elkezdjük kisütni belőle a zsírt. Amikor már engedett bőven a zsiradékból, kicsit átforgatjuk és néha-néha megkevergetve tovább pirítjuk. Ezután szűrőkanállal kiszedjük a kolbászkarikákat, majd egy aprítógépbe dobjuk az aprított snidlggel együtt. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet enyhén krémes morzsává daráljuk, amit aztán elkeverünk a krémsajttal. A kész kolbászos sajtkrémet egy sima csöves habzsákba kanalazzuk, lezárjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A kolbászos sajtkrémmel töltött fánk formázása és sütése

A megkelt fánktésztát lisztezett felületre borítjuk és sodrófával ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Egy 9 cm átmérőjű kiszúróformával köröket szaggatunk a tésztából, a leeső részeket újragyúrjuk, ismét kyújtjuk és még szúrunk ki belőle fánkokat.

Egy lábasban bő olajat melegítünk. Figyeljünk arra, hogy az olaj hőmérséklete kb. 160-170 fok között legyen végig, így fogjuk tudni tökéletesre készíteni a fánkokat. Egyszerre kettő fánkot dobunk a forró olajba, és oldalanként 1,5-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tepsire szedjük a fánkokat, hogy felszívja a felesleges olajat. Mikor kisült az összes fánk, mimum 20 percet hagyjuk őket hűlni, ezután jöhet a töltés.

Beleszúrjuk a habzsák csövét a fánk oldalába és megtöltjük egy jó adagnyi krémmel. Ezután egy rácsra helyezzük a megtöltött fánkokat, majd mdegyik tetejét megkenjük juharsziruppal és szórunk rá egy kevés aprított snidlget.

Kolbászos sajtkrémmel töltött fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Kelesztés: kb. 2 óra
  • Hűtés: kb. 20 perc

Ha tetszett a kolbászos sajtkrémmel töltött fánk recepje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük