Nálam az egyik kedvenc savanyúság a cékla, amek a receptjét nem mástól tanultam, mt Muttikámtól, mert ő verhetetlen ebben. 🙂 Összesen annyit variáltam rajta, hogy nem főzöm, hanem sütöm hozzá a céklát. Próbáljátok ki, szertem szeretni fogjátok.

A savanyított sült cékla első lépéseként a céklákat alufóliába csavarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Tűpróbával csekkoljuk, hogy átsültek-e. 

Egy lábosba öntjük a vizet és hozzáadjuk a sót, a korier- és a köménymagot, a cukrot és az ecetet, majd 10 percig főzzük, hogy a fűszerek kiadják az ízüket. 

Ha a cékla megsült, megpucoljuk, 3-4 mm-es szeletekre vágjuk és a csírátlanított dunsztosüvegbe pakoljuk. A tormát megpucoljuk, hasábokra vágjuk és a szeletelt cékla mellé tesszük. Végezetül a zöldségeket nyakon öntjük a forró, fűszeres lével. Lezárjuk a dunsztosüveget, fejtetőre állítjuk és így hagyjuk kihűlni. Felbontás nélkül 3-4 hétig eláll a hűtőben. 

savanyitott-sult-cekla
Savanyított sült cékla (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a savanyított sült cékla recepje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Savanyítási projektben vagy? A savanyított sült cékla mellett sok más opció vár még az oldalon, közöttük ezek is!

Savanyított lila káposzta

Ecetes lila hagyma

Káposztával töltött paprika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük