Ha nem vagy kifejezetten halfanatikus, vagy már uncsi a paradicsomszószból a bolognai ragu, akkor ezt a receptet mdenképp próbáld ki! A gazdag fűszerezés igazán feldobja a tonhalat. Ráadásul igazán színes és tartalmas ez a fogás beltartalmi értékét tektve is, az alaptalanul megbélyegzett tésztakörettel együtt.

A tonhalas rakott tészta elkészítésének első lépése, hogy a tésztát lobogó, sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt.

Közben egy mélyebb serpenyőben üvegesre pirítjuk az olívaolajon a fomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a passatát, majd felöntjük a vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és sózzuk, borsozzuk. 

5 perc főzés után hozzáadjuk az olívabogyót és a leszűrt tésztát. Belekeverjük a lecsöpögtetett tonhalat is, alaposan összeforgatjuk, majd az egészet egy tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét aprított petrezselyemmel, és kész is vagyunk. 

tonhalas-rakott-teszta
Tonhalas-olívás rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a kézzel tonhalas-olívás rakott tészta recepje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztaimádó vagy? Akkor jó helyen jársz, máris itt van még három szuper recept:

Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval

Kakukkfüves-gombás cacio e pepe

Barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük