Puha belsejű, picit ropogósabb külsejű, isteni fánkokat 30 perc alatt is lehet készíteni. Szóval ha gyorsan szeretnéd a gyerekeket meglepni ezzel a fom „sütivel”, nem muszáj 2 órát állnod a konyhában és keleszteni a tésztát!

A kézzel gyúrt fánkgolyók elkészítése nagyon egyszerű. Első lépésként az olajat 150-160 fokosra forrósítjuk. A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a sót, a vajat és az írót egy tálba mérjük, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük.

@streetkitchenhu Kézzel gyúrt fánkgolyók 🍩 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #korites #fank ♬ Guitar strument pop – Margarita

A masszából nagyobb cseresznyeszemnyi golyókat gyúrunk, majd beledobjuk őket a forró olajba, és három részletben, adagonként kb. 2 perc alatt kisütjük. A fánkgolyókat ezután papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat. Végül megszórjuk a porcukorral, és magában vagy akár egy kis lekvár társaságában tálaljuk. 

kezzel-gyurt-fankgolyok
Kézzel gyúrt fánkgolyók (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a kézzel gyúrt fánkgolyók recepje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A fánkkal nehéz betelni, hiszen egy nagyon sokoldalú sütemény, amit millió dolgal megtöltünk, leöntünk vagy bekenhetünk, nem beszélve az elkészítésmódjáról, ami sztén rengetegféle lehet. Ha megszédít titeket a bőség zavara, akkor ezeket a klasszikus recepteket ajánljuk figyelmetekbe:

Klasszikus farsangi fánk

Házi vaníliakrémmel töltött fánk

Csokis eclair fánk, színes kivitelben

A leggyorsabb kanalas fánk csokiszósszal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük