Bár nem ez a legelterjedtebb felhasználási módja a csirkemájnak, hidd el, tök jól működik pörköltben is. És az elkészítési ideje töredéke a megszokottnak.

A csirkemájpörkölt recept elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a fomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott tv-paprikát, és közepes hőfokon 10 percig dszteljük. Felöntjük 150 ml vízzel és közepesen erős hőfokon addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor felöntjük újra és ismét addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. 

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1 percig pirítjuk, majd mehet a lábasba a csirkemáj is. Erős hőfokon 1 percig pirítjuk, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, a fűszerpaprikát és felöntjük annyi vízzel, amiből még ki-kikikálnak a májdarabok, sózzuk, borsozzuk, és további 15 perc alatt készre főzzük. 

A tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, és a pörkölttel tálaljuk. 

csirkemajporkolt-copfocskaval
Csirkemájpörkölt recept copfocskával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a csirkemájpörkölt recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha bejött a csirkemájpörkölt recept, akkor más csirkemájas kajákat is próbálj ki:

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

Csirkemájas brassói

Diétás csirkemájkrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük