Egyre kább kezdek rájönni, hogy brassóit szte tényleg mden hozzávalóból lehet készíteni. Csáltam már harcsából, szűzből, tofuból, és most itt a májas verzió is, ami nem mellesleg pillanatok alatt elkészül.

A csirkemájas brassói elkészítésének első lépéseként a megmosott, megtisztított krumplit kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk és bő, sós, lobogó vízben előfőzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk pár percig kigőzölögni, aztán bő, 180 fokra melegített olajban készre sütjük és még forrón megsózzuk. 

A raguhoz zsírt melegítünk egy serpenyőben és erős hőfokon, kb. 2 perc alatt lepirítjuk rajta a májat. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, a majoránnával, a sűrített paradicsommal, a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel és erős hőfokon további 2-3 percig hőkezeljük. Végül hozzákeverjük a krumplit a májhoz, és tálalhatunk is. 

csirkemaj-brassoi
Csirkemájas brassói (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a csirkemájas brassói recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A brassói lényegében bármilyen húsból isteni, de megértjük, ha valaki ódzkodik az olyan alapanyagoktól, mt a máj. Ha valami kevésbé megosztó húsból készítenétek el magatoknak ezt a bombabiztos sikerfogást, akkor ezeket a recepteket is csekkoljátok:

Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Fitt pulykabrassói zellerből

Brassói aprópecsenyés tészta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük