Az egyik kedvenc kajám volt a menzán a fahéjas almaleves, és a legjobb ebben a kajában, hogy percek alatt, akár egy mikróban is össze lehet dobni! 😀

A tejszínes-fahéjas almaleves elkészítéséhez elsőként meghámozzuk az almákat, aztán a levesbe illő méretű, kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy közepes méretű, mikrózható tálba tesszük. Mehet rá a citromlé, a cukor és a fahéj, jól összeforgatjuk, aztán résmentesen becsomagoljuk a tálat folpackba.

Mikróba tesszük 800 watton kb. 10 percre, majd ha lejárt az idő, 2-3 percig állni hagyjuk. Ezután kihámozzuk a fóliából, ráöntjük a keményítővel elkevert vizet és a tejszínt, összekeverjük, aztán még 2-3 perc mikrózás után lehet is tálalni. A tetejére díszítésként csorgatunk még egy pici tejszínt. 

tejszes-fahejas-almaleves
Tejszínes-fahéjas almaleves mikróban (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a tejszínes-fahéjas almaleves mikróban receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A legtöbbször elrettentő példaként emlegetjük, pedig sokunknak vannak szép emlékei. menzás kajákról. Ha vannak ízek, amiket visszavarázsolnátok a gyerekkorotokból, akkor nézzetek szét ezek között a receptek között:

Klasszik menzás piskóta csokiöntettel

Zsíros kenyér menzás teával

Sárgaborsó-főzelék sült virslivel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük