A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, tele van C-vitamnal, K-vitamnal és antioxidánsokkal, amik segítik az immunrendszered erősítését és az egészséges sejtek megőrzését, így szuper téli alapanyag. Én most brokkolifasírtot készítettem belőle, ami gazdag fehérjében és rostokban, ennek köszönhetően hosszú időre eltelít.

Kipróbáltam, jóóó lett!


A brokkolifasírt első lépéseként a brokkolit a répával együtt egy késes aprítóba tesszük, morzsalékossá zúzzuk és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a fomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, ízesítjük a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk.

Kb. 75 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé kilapítgatunk, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.

Az olajat egy serpenyőben kb. 170 fokra melegítjük, és oldalanként nagyjából 2 perc alatt kisütjük a fasírtokat. Petrezselymes rizzsel és majonézzel tálaljuk.

brokkolifasirtbrokkolifasirt
Brokkolifasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a brokkolifasírt recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Gombafasírt

Sárgaborsófasírt

Céklafasírt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük