Ha azt mondom, hogy hatalmas pozitív csalódás volt ennek a főzeléknek az íze, akkor még korántsem közelítettem meg a valóságot. Nagyon krémes, nagyon ízes és brutál zöld színben pompázik. Szertem, ha valaki nem szereti a kelbimbót, most majd megszereti!

Az újhagymás kelbimbófőzelék első lépéseként egy lábasban felolvasztunk 60 gramm vajat és közepes lángon elkezdjük pirítani rajta a fomra vágott hagymát. Hozzádobjuk a vékony csíkokra vágott kelkaposztát, az újhagymák felkarikázott fehér részét, a megtisztított, 1 cm-es kockákra vágott burgonyát és a bazsalikomleveleket. További 5-6 percig pirítjuk, majd belereszeljük a fokhagymát is. Felöntjük a tejjel, és puhára főzzük a zöldségeket.

Közben a megtiszított, félbevágott kelbimbókat egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokra melegített sütőben 15-17 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Ez pont annyi idő, míg a zöldségek megpuhulnak a főzelék alapjában.)

A főzelékünk alapját, azaz a velutét egy turmixgépben leturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábasba és hozzákeverjük a megpirult kelbimbó háromnegyedét. A maradékot tálalásig félrerakjuk. 

Sózzuk, borsozzuk a főzeléket, hozzádobjuk a maradék vajat, mehet hozzá egy kevés chilipor és végül a lime kifacsart leve is. A kész főzeléket a maradék kelbimbóval, az újhagyma felkarikázott zöldjével és felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk. Ja meg persze egy szelet kovászos kenyérrel! 😀 

ujhagymas-kelbimbofozelek
Újhagymás kelbimbófőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 15-17 perc

Ha tetszett az újhagymás kelbimbófőzelék recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Egyetértesz azzal az állítással, hogy főzelékből sosem elég? Akkor ezeket a recepteket is próbáld ki:

Karfiolfőzelék sült virslivel

Spenótfőzelék tükörtojással

Narancsos répafőzelék zöldségfasírttal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük