Ha eddig serpenyőben csáltad a pirított rizst, akkor itt az ideje kipróbálnod ezt a sütőben sült verziót, mert szertem sokkal jobb, mt a wokos társa. Tele van ropogós rizsdarabokkal, egyszerűen brutál!

A pirított rizs recepz elsőként felkarikázzuk az újhagymát, a lila hagymát pedig félfőre vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a rizst a kétféle hagymával, a zöldborsóval, sóval, a chilipehellyel és az olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük a rizst, elegyengetjük és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, így tele lesz nagyon extra ropogós rizsszemekkel.

A dresszghez egy kis tálba reszeljük a fokhagymát és a gyömbért, és elkeverjük a szójaszósszal, a mirnel és a mézzel. Végül a megsült rizsre csorgatjuk a szószt, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Tálaláskor szezámmagot szórunk a tetejére.

Ha tetszett a pirított rizs recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több villámgyors rizses kaja:

Zé-féle kamu paella

Almaragus tejberizs

Csirkés-currys sült rizs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük