A baklava nem épp a fitt desszertek kategóriagyőztese, sőt valahol a sor végén kulloghat szegény. De ha szereted a fom sütiket, akkor ne mondj le 1-1 szelet isteni, édes baklava-tortáról!

A baklava-torta első lépéseként a szóráshoz használt magkeveréket készítjük el. Ehhez a magvakat aprítóval apróra zúzzuk, és összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a szerecsendióval. A réteslapokat kicsomagoljuk, és ha nagy méretű lapokkal dolgozunk, kettévágjuk őket. A tortaforma aljába rétegezünk 3 db félbehajtott lapot úgy, hogy mden réteg közé kenünk az olvasztott vajból. Erre jön újra egy kis vaj, szórunk rá egy réteget a magos keverékből, majd újra mehet rá 3-4 réteg vajas réteslap, cukros magvak, újabb  réteg vajas réteslap és cukros magos szórás. 

Az utolsó 3-4 réteslappal zárjuk a sort. A tortaformában egy éles késsel felszeleteljük a baklavát 12 szeletre, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, és szórunk még rá magokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

A sziruphoz a vizet, a cukrot, a fahéjat, a mézet, illetve a narancs reszelt héját és kifacsart levét egy lábasba rakjuk és 10-15 percig forraljuk, majd félrerakjuk hűlni. A frissen sült baklavát még forrón meglocsoljuk a sziruppal, majd mikor kihűlt, szeleteljük.

A krémhez robotgéppel kihabosítjuk a mascarponét, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát, és habzsákból mden szeletre nyomunk egy adag krémet. A tetejét még egy kevés aprított magkeverékkel díszítjük.

baklava-torta-2
Baklava-torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • Sütési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a baklava-torta recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas tortarecept Nóritól:

Sacher-torta

Madártej-torta

Téli fűszeres diótorta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük