Karfiolból is készülhet ám frankó kence! Pirítósra kenve pazar reggeli vagy vendégváró lesz belőle. Én nem hagynám ki a helyetekben…

A fokhagymás karfiolkrém elkészítésének első lépése, hogy a karfiolt rózsáira szedjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Ha elkészült, a megsült karfiolt lehűtjük, egy késes aprítóba tesszük a fokhagymával, a lila hagymával, a sajtkrémmel, a tejföllel és a petrezselyemmel együtt (amiből pár szálat félreteszünk a tálaláshoz), majd az egészet alaposan összezúzzuk.

A cipóból pirítóst készítünk, megkenjük gazdagon a krémmel, és pár koktélparadicsommal, valamt friss petrezselyemmel tálaljuk.

fokhagymas-karfiolkrem

Fokhagymás karfiolkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Ha tetszett a fokhagymás karfiolkrém recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vendégváró szendvicseket készítenél egy házibulira? Mutatunk hozzá néhány szuper kencét a fokhagymás karfiolkrém mellett, hogy színes legyen a felhozatal a part a kajás asztalon!

Így készül a legjobb tonhalkrémes szendvics

Lilakáposzta-pesztó

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük