Melengető zöldségleves a téli hideg estékre. Érdemes belőle nagyobb adaggal készíteni, mert nagyon tuti, és biztos imádja majd az egész család.

A fehérbabos mdestrone leveshez fomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy lábasban, közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk őket az olajon. Mehet hozzá só, bors, szárított bazsalikom és oregánó.

A répát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymás alapra dobjuk. A zellert is 1 cm-es csíkokra vágjuk, a megtisztított burgonyát és cukkit pedig sztén akkora méretűre vágjuk, mt amekkorák a sárgarépák.

Ha kicsit megpirult a répa (kb. 5 perc), ráöntjük az alapra a darabolt paradicsomot, és felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel. 20-25 perc főzés után hozzáadjuk a zellert és a burgonyát, majd újabb 10 perc főzés után mehet bele a cukki is. A levest még 7-8 percig főzzük, majd beleöntjük a leszűrt fehérbabot, egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is!

feherbabos-mestrone
Fehérbabos mestrone (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

Ha tetszett a fehérbabos mestrone receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Jólesne egy forró leves? A fehérbabos mestrone után próbáld ki ezeket is!

Zsolti-féle tarhonyaleves

Házi szejtán maláj laksa levessel

Kolbászos-burgonyagombócos leves

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük