Egy gyors darált húsos raguval rengeteg dolgot lehet csálni. Golyót gyúrva belőle akár még húsgolyócsatázni is, de ez csak egy opció. 😀 Szertem kább töltsd bele egy krumpliba és egyél egy jót. Ha mégis az előbbi lehetőség mellett teszed le a voksod, szólj, mert én is beállok!

A darált hússal töltött burgonya elkészítéséhez a krumplikat betesszük a mikróba és maximum teljesítményen addig mikrózzuk, amíg el nem érik a 75%-os készültséget, vagyis még kissé nyers hatású nem marad a krumpli – ez kb. 8 perc. 

Zsírt melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 5 percig dszteljük. Hozzáadjuk a majoránnát, a sűrített paradicsomot és 1 perc pirítás után a darált húst is. Erős hőfokon 2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a paprikakrémmel és a fűszerpaprikával, majd miután összekevertük, felöntjük a vízzel, és közepes hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük a ragut. 

A krumplikat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Az így leeső krumplidarabokat egy villával összetörjük és a raguhoz keverjük, hogy ne vesszen kárba. (De ha nem szeretnénk, remek krumplis pogácsa vagy bármi más is készülhet belőle.) A raguval megtöltjük a krumplik belesejét, megszórjuk a reszelt sajttal, betesszük a 180 fokra melegített sütőbe kb. 15 percre és készre sütjük.

daralt-hussal-toltott-burgonya
Darált hússal töltött burgonya (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a darált hússal töltött burgonya receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vannak olyan napok, amikor a krumpli mellé eszünk még egy kis krumplit. Ez a gyökérzöldség az egyik legigénytelenebb alapanyag, mégis a legkirályabb köreteket készítjük belőle. Tudjuk, hogy egy jó, olajban tocsogó sültkrumplál sokszor nem is kell több, de ha mégis variálnátok kicsit, akkor ezeket a recepteket csekkoljátok:

Pulykás-gombás-krumplis chowder

Füstölt szalonnás tepsis krumpli

Parmezános krumpli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük