A tofus-zöldbabos stir fry igazi vegán comfort food! Az elkészítés első lépéseként egy wokban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a 1,5 cm-es kockára vágott tofut, és alaposan lepirítjuk. Mehet rá a reszelt gyömbér és a szeletelt fokhagyma, és tovább pirítjuk. Meglocsoljuk szójaszósszal, rizssziruppal, szezámolajjal, rárakjuk a csípős pasztát, az egészet összeforgatjuk, majd hozzádobjuk a fagyasztott zöldbabot is, amivel még 5-6 percet pirítjuk. Ezután megszórjuk a szezámmaggal, valamt a felkarikázott újhagymával, és főtt rizzsel tálaljuk.

Simán megállja a helyét maradékmentő kajaként is, ha épp találtatok otthon egy zacskó mirelit zöldbabot és hirtelen nem tudjátok, mihez kezdjetek vele. De egyéb zöldségekkel, sőt akár egy kis csirkemellel is felturbózhatjátok, ha épp nem a veganuár jegyében készítitek el! 😉

Tofus-zöldbabos stir fry (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a tofus-zöldbabos stir fry recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Pirított marhacsíkok rizzsel

Ázsiai zöldséges pirított sertésszűz

Csirkés stir fry grapefruittal

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 30 g

Szénhidrát: 18 g

Zsír: 14 g

Kalória: 341 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 119.98 g

Szénhidrát: 71.49 g

Zsír: 57.23 g

Kalória: 1364.64 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük