Ez pont annyira tökéletes, mt amennyire gyorsan és egyszerűen összedobható. Ne izgulj, ha ránézel az órára, és azt látod, hogy 20 perc múlva itt az ebédidő. Addigra pont kész is lesz!

A spenótos-kukoricás tészta mascarponéval recept első lépéseként a tésztát sós, bő, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 

A raguhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és rárakjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon 1 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a kiolvadt, kyomkodott spenótot is a lecsepegtetett kukoricával együtt. Közepesen erős lángon további 2 percig pirítjuk, majd ismét egy picit megsózzuk, és hozzáadjuk a mascarponét. Amikor a mascarpone folyóssá vált (ez nagyon kevés idő), beledobjuk a raguba a vajat is. Megvárjuk, míg elolvad, majd összeforgatjuk a ragut a tésztával, és tálalunk.

spenotos-kukoricas-teszta-mascarponeval-1
Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a spenótos-kukoricás tészta recept mascarponéval, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ncs olyan gyerek, akit ne lehetne lekenyerezni egy jó kukoricás kajával! (Vagyis lehet, hogy éppenséggel van, csak mi még nem találkoztunk ilyennel. :D) Épp ezért jó, ha akad a szülők tarsolyában pár tuti kukoricás recept, amit bármikor elő lehet kapni, és rövid időn belül már kész is a gyerekbarát ebéd vagy vacsi. A spenótos-kukoricás tészta után próbáljátok ki ezeket a kukoricás kajákat is:

Sonkás-kukoricás pizza leveles tésztából

Csőben sült kukoricás csirke

Kukoricás-húsos ragu rizzsel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük