Először kicsit elrugaszkodottnak hangzik édesburgonyából forró csokit csálni, viszont nagyon fom, és még egészségesebb is a klasszik társánál.

Semmi nagy fakszni nem lesz ebben az édesburgonyás forró csoki receptben, néhány perc alatt elkészül és már lehet is szürcsölni.

Első lépésként az édesburgonyát bedobjuk a mikróba és 5-8 perc alatt készre pároljuk. A kakaóport, a cukrot és a mulatejet közepes lángon összemelegítjük egy gyorsforralóban, aztán homogénre turmixoljuk a megpuhult édesburgonyával együtt, és kész is vagyunk. Még melegen poharakba töltjük az italt, és dulhat is a forró csokizás!

edesburgonyas-forro-csoki-1
Édesburgonyás forró csoki (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett az édesburgonyás forró csoki recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha tél, akkor bizony forrócsoki-szezon! Azt viszont be kell látni, hogy egy fullos forró csoki nem tartozik a legalakbarátabb nivalók közé. Ha szeretnétek egy kicsit egészségesebb verzióban élvezni ezt a melengető italt, akkor tökéletes választás az édesburgonyás forró csokoládé! Az édesburak hála nemcsak rostosabb, de vitamdúsabb is lesz a végeredmény, az ízélmény pedig egy az egyben hozza a megszokott forrócsoki-feelget. Még több édesburgonyás fomság receptje vár rátok az oldalunkon, próbáljátok ki ezeket is:

Édesburgonyás zabkeksz

Fahéjas édesburgonya-krémleves

Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük