A magyaros rakott karfiol és az ázsiai konyha szerelemgyereke ez a kaja, ami akkora sikert aratott a bázison, hogy csálnom kellett még egy adagot, hogy mdenki ehessen belőle. 😀

Az ázsiai rakott karfiol elkészítésének első lépéseként a császárszalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd közepes lángon, kevés olajon elkezdjük lepirítani egy lábasban. Amíg pirul, egy tálban kikeverjük a cukrot, a halszószt, a szójaszószt, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét és a chilipasztát. Ezt a keveréket a lábasba öntjük, alapos elkeverjük, majd 2-3 percig karamellizáljuk ebben az aromatikus szószban a lepirított szalonnát.

Mehet hozzá a darált sertéshús, a reszelt répa, a kimchi és sózzuk, borsozzuk. 7-8 perc pirítás és kevergetés után felöntjük az alaplével, és lefedve, közepes lángon rotyogtatjuk felhasználásig.

A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk, sós, forró vízben 3 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük.

Egy 30 x 20 cm-es tepsi aljában elsimítjuk a főtt rizst, erre rákanalazzuk a darált húsos ragut, majd rápakoljuk a karfiolrózsákat.

A tahit kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és megkenjük vele a rakott tetejét. Megszórjuk a szezámmagkeverékkel, és 180 fokra melegített sütőbe dobjuk 40 percre. Frissen aprított újhagymával tálaljuk.

azsiai-rakott-karfiol

Ázsiai rakott karfiol (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett az ázsiai rakott karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük