Komolyan mondom, olyan jó lett ez a tekercs, hogy ha nem én csálom és nem tudom, hogy ncs benne hús, bizony nem biztos, hogy megmondtam volna! Rendkívül ízes, szaftos és egyben frissítő kis wrap lett a végeredmény. Most készítettem először, de biztos nem utoljára!

A vega chilis babos wraphez először olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 7 percig dszteljük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét, a kb. 0,5 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprikát, és erős hőfokon kb. 1 percig pirítjuk. 

Megszórjuk a füstölt paprikával, a római köménnyel, a fahéjjal, a kakaóporral, a chilipehellyel, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Felöntjük a sörrel, majd amikor a sör elpárolgott, a passatával is. Közepes hőfokon, időnként megkeverve kb. 10 percig főzzük. 

Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és babot, majd további 2 percig főzzük és lekapcsoljuk a tűzhelyet. A tortillalapokat egy száraz, forró serpenyőben oldalanként kb. 20 másodperc alatt átmelegítjük, majd belekanalazzuk a közepébe a ragu egy részét, megcsorgatjuk egy pár csepp lime-lével, rászórjuk a cheddar sajtot, rátépkedjük a koriert, a fomra vágott aszalt paradicsomot, majd felhajtjuk a tortilla alját és feltekerjük, mt egy gyrost. 

vega-chilis-babos-wrap
Vega chilis babos wrap (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc

Ha tetszett a vega chilis babos wrap receptje, akkor csekkoljátok a 
videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket 
Facebookon, kövessetek mket
Instagramon 
és 
Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő 
Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező 
Viber-csatornánk!

Vega kajákat készítenél? Íme még néhány recept, amit feltétlenül ki kell próbálnod!

Karfiolos röszti füstöltsajt-mártással

Céklabundában sült gomolya tormás majonézzel és salátával

Parmezános puliszka pirított gombaválogatással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük