Ha netán, véletlenül, valami oknál fogva kissé többet főztetek volna az újévi lencsefőzelékből és már mást is kívántok, akkor rendeljetek valamit gyorsan… Ááááá, csak viccelek! 😀 Csáljatok belőle egy jó kis rakottat, és máris másképp tektetek a lencsére.

Ennél a végtelenül egyszerű savanyú káposztás rakott lencse receptnél mdössze arra kell figyelni, hogy a főzeléknek kellő sűrűségűnek kell lennie. Tehát, ha hígabb verziót főztetek magatoknak, akkor kissé szűrjétek le kább, hogy ne essen szét a szedésnél a rakott. 

Egy 30 x 20 cm-es mély tepsibe rakjuk a kissé átmosott káposzta felét, majd ráfektetjük a szalonnaszeleteket, beborítjuk a lencsefőzelékkel és befedjük a maradék káposztával is. Végezetül a tetejét megkenjük a tejföllel, és betesszük sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 45 percre. Ha megsült, megszórjuk a tetejét fomra vágott petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.

savanyu-kaposztas-rakott-lencse
Savanyú káposztás rakott lencse (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 45 perc

Ha tetszett a savanyú káposztás rakott lencse recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük