Egy igazán téli salátára vágysz, ami pillanatok alatt el is készül? Akkor jó helyen jársz! Ráadásul szte bármilyen sült hús mellé vagy akár grillezett sajthoz is be tudod illeszteni.

A mustáros lencsesaláta elkészítéséhez először felaprítjuk a zöldségeket: a kápia paprikát és az uborkát 1 cm-es kockákra, a lilahagymát vékony cikkekre, a jégsalit pedig hajszálvékony csíkokra vágjuk. Egy keverőtálba szórunk mdent, majd hozzáöntjük a leszűrt lencsét.

Egy másik tálban összekeverjük a mustárt, a mézet és az olívaolajat a fomra vágott petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk.

Ezt a dresszget rázúdítjuk a lencsés alapra, és alaposan összekeverjük. Jót tesz neki, ha legalább 1 órát tudjuk pihentetni, hogy az ízek frankón összeérjenek. Tálba szedjük, és már falhatjuk is.

mustaros-lencsesalata
Mustáros lencsesaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra

Ha tetszett a mustáros lencsesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több szerencsehozó lencsés recept az új évre:

Virslis lencsesaláta

Vega lencsesaláta

Marokkói lencsesaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük