Egy igazán téli salátára vágysz, ami pillanatok alatt el is készül? Akkor jó helyen jársz! Ráadásul szte bármilyen sült hús mellé vagy akár grillezett sajthoz is be tudod illeszteni.
A mustáros lencsesaláta elkészítéséhez először felaprítjuk a zöldségeket: a kápia paprikát és az uborkát 1 cm-es kockákra, a lilahagymát vékony cikkekre, a jégsalit pedig hajszálvékony csíkokra vágjuk. Egy keverőtálba szórunk mdent, majd hozzáöntjük a leszűrt lencsét.
Egy másik tálban összekeverjük a mustárt, a mézet és az olívaolajat a fomra vágott petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk.
Ezt a dresszget rázúdítjuk a lencsés alapra, és alaposan összekeverjük. Jót tesz neki, ha legalább 1 órát tudjuk pihentetni, hogy az ízek frankón összeérjenek. Tálba szedjük, és már falhatjuk is.
![mustaros-lencsesalata](https://static.korites.hu/live/uploads/2023/12/mustaros-lencsesalata-2-scaled.jpg)
- Elkészítési idő: 25 perc
- Pihentetési idő: 1 óra
Ha tetszett a mustáros lencsesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több szerencsehozó lencsés recept az új évre:
Virslis lencsesaláta
Vega lencsesaláta
Marokkói lencsesaláta