Ennek a lencsefőzlének mden ételérzékeny eszét eheti, mivel glutén- és laktózmentes is. A húsmentesen étkezők számára pedig készítettem egy füstös répafeltétet a tetejére, amit réplek neveztem el.

A vegán lencsefőzelék elkészítéséhez a lencsét bő vízbe áztatjuk mimum 3-4 órára.

Egy lábasban olajat hevítünk és alaposan lepirítjuk benne a fomra aprított vöröshagymát. Hozzádobjuk a zúzott fokhagymát és a megtisztított, majd 1,5 cm-es darabokra felkockázott burgonyát is. Alaposan lepirítjuk az alapunkat.

Mikor a hagyma megdsztelődött és a burgonya kissé megpirult, félrehúzzuk a lábast, megszórjuk füstölt fűszerpaprikával, majd mehet bele a babérlevél, só és bors. Elkeverjük, és hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Végül felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg a lencse teljesen megpuhul.

A réplikhez a passatát, sót, borsot, a szójaszószt, a juharszirupot, a fűszerpaprikát, a fokhagymaport és az olajat kikeverjük, majd beleforgatjuk a pácba a megtisztított répákat. Egy tepsibe dobjuk őket, lefedjük alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük. Mikor megsültek, serpenyőben még körbepirítjuk egy kevés olajon.

A főzelékhez keverjük a mustárt, az ecetet és a vegafölt, és forralunk rajta még egyet. Megkóstoljuk, és ha kell, beállítjuk az ízeket. A kész lencsefőzeléket tányérba szedjük, és rádobunk pár réplit. 😀

vegan-lencsefozelek (1)
Vegán lencsefőzelék
(Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a vegán lencsefőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük