Mt ahogy a neve is utal rá, kiváló „szivacs” sör mellé. Viccet félretéve: egy pazar vendégváró, reggeli vagy délutáni nasi. Nálunk pillanatok alatt elfogyott a bázison, pedig még sört sem ittunk…

A tésztához langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. Ha felfutott, az összes többi alapanyaggal együtt egy dagasztógépben kidolgozzuk 10 perc alatt a tésztát, és folpackkal lefóliázva 30 percet kelesztjük. 

Ezután két részre szedjük a tésztát és bucit csálunk belőlük. 5 perc pihentetés után lisztezett felületen 3-4 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk őket. Mdegyik kört 12 cikkre vágjuk, és a szélesebb résznél kezdve felgöngyöljük őket, mt egy kiflit. 

Zsírpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk egymástól 3 cm-re. Lespricceljük vízzel a kifliket és megszórjuk sóval, szezámmaggal, valamt egész mákkal. (Egy kiflire csak egyfajta szórat menjen.) Használhatunk egyéb feltéteket is, például egész köménymagot, reszelt sajtot, aprított mogyorót, vagy amit csak szeretnénk. 

A szórás után még 10 percet kelesztjük, végül pedig a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket 20 perce. Ha szép pirosra sültek, már pattanhatnak is az asztalra. 🙂

sorkifli
Sörkifli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Kelesztési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett a sörkifli receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Sörkorcsolyák, sós aprósütik? Ezeket is próbáld ki!

Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Túrós-tökmagos ropogós

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük