A pizza-világbajnokságra azért nem biztos, hogy beneveznék ezzel a pizzával, viszont otthon garantált lesz az első hely. Bár most, hogy beszélek róla, ki tudja… lehet, a jövő évi versenyen történelmet írok ezzel a recepttel?!?!

A pizza a tésztájához a lisztet egy dagasztótálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztőt, a langyos vizet, az olívaolajat, a sót, és egy dagasztógép segítségével 8-10 perc alatt bedagasztjuk, majd letakarjuk és langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük. Amikor megkelt a tészta, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és kb. 1 cm vastagon a tepsi formájához igazítjuk, kyújtjuk. A tejfölben elkeverjük a sót és a reszelt fokhagymát, majd megkenjük vele a tészta tetejét. Megszórjuk a reszelt sajttal, a kukoricával, rátesszük a karikára vágott paradicsomot, lila hagynát és virslit, majd ráütjük a tojásokat és betesszük a 230 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 12 perc alatt készre sütjük.

virslis-tepsis-pizza (2)
Virslis tepsis pizza
(Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztés: 1 óra
  • Sütési idő: 12 perc

Ha tetszett a virslis tepsis pizza receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több virslis receptet kerestek? Ez az alapanyag egy igazi aduász, mdennel IS működik. Ezek a receptek sem lennének, ha nem létezne ez a csodás készítmény, szóval irány a konyha, és készítsétek el mdet!

Sajttal töltött rántott virsli

Sajtos-paradicsomos virsli leveles tésztában sütve

Kelkáposztás fehérbabragu sült virslivel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük