Ha maradt meg bejglitek, jóformán mdegy is, hogy milyen ízesítésű, és már semmi kedvetek magában megenni, készítsek belőle egy jó kis rakott sütit!

A rakott süti első lépéseként a bejglit kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyagot, és beledobjuk a bejgliket. Átkeverjük, és hagyjuk 5 percet állni, hogy magába tudjon szívni valamennyi folyadékot. Kis méretű, sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába (kb. 20 x 10 x 8 cm-es) öntjük a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 25-30 percre. Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl, majd kivesszük a formából, és éles késsel szeletelhetjük.

rakott-suti-maradek-bejglibolrakott-suti-maradek-bejglibol
Rakott süti maradék bejgliből (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több süti, amek a receptje jól jön, ha utáljátok kidobni a maradékokat:

Diós guba szikkadt kalácsból

Kávés banánkenyér

Megúszós banános rizsmuff

Bögrés almás pite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük