A paradicsomleves jó. A lencseleves még jobb. A paradicsomos lencseleves pedig a legjobb. Az, hogy csempészel-e bele egy kis kolbászt vagy sem, csak a te ízlésedre van bízva. De hidd el, nem fogja elrontani.

A paradicsomos lencseleves elkészítésének első lépése, hogy olajat melegítünk egy lábasban. A felhevített olajhoz hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, a babérlevelet, a köményt, és közepes hőfokon kb. 5 percig hőkezeljük. Ezután hozzáadjuk a félkarikára vágott sárgarépát és a lencsét, közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal és kb. 1200 ml vízzel. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk és közepes hőfokon kb. 30 perc alatt készre főzzük, majd tálaljuk.

paradicsomos-lencseleves
Paradicsomos lencseleves (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a paradicsomos lencseleves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Unod a szimpla lencsefőzeléket január elsején? Akkor készíts paradicsomos lencselevest kább! De ha itt nem akarsz megállni, akkor mutatunk még néhány lencsés kaját, így biztosan gazdagságot hoz majd az új esztendő számodra!!

A legfomabb lencsesaláta

Gombás lencsefasírt

Rakott lencse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük