A paradicsomleves jó. A lencseleves még jobb. A paradicsomos lencseleves pedig a legjobb. Az, hogy csempészel-e bele egy kis kolbászt vagy sem, csak a te ízlésedre van bízva. De hidd el, nem fogja elrontani.
A paradicsomos lencseleves elkészítésének első lépése, hogy olajat melegítünk egy lábasban. A felhevített olajhoz hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, a babérlevelet, a köményt, és közepes hőfokon kb. 5 percig hőkezeljük. Ezután hozzáadjuk a félkarikára vágott sárgarépát és a lencsét, közepesen erős hőfokon 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal és kb. 1200 ml vízzel. Amikor forr, sózzuk, borsozzuk és közepes hőfokon kb. 30 perc alatt készre főzzük, majd tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a paradicsomos lencseleves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Unod a szimpla lencsefőzeléket január elsején? Akkor készíts paradicsomos lencselevest kább! De ha itt nem akarsz megállni, akkor mutatunk még néhány lencsés kaját, így biztosan gazdagságot hoz majd az új esztendő számodra!!
A legfomabb lencsesaláta
Gombás lencsefasírt
Rakott lencse