Puha, mégis omlós mogyoróvajas kekszek, amiket karácsony előtt akár a gyerekekkel együtt is elkészítsz. Dobozban egészen sokáig eláll, és tuti a gyerkőcök is imádni fogják a készítés mden pillanatát!

A rénszarvas kekszekhez a tészta összes hozzávalóját egy üstbe rakjuk, és szépen átdolgozzuk a tésztát, hogy gyúrható kekszalapot kapjunk. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk, mert így a kézmelegünk nem fogja feleslegesen felmelegíteni a vajat és a mogyoróvajat a tésztában. 

Golflabda méretű golyókat formázunk a masszából, lekerekített háromszög alakúra nyomkodjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket, 2-3 ujjnyira egymástól. 1-1 perecet nyomunk a háromszögek tetején mdkét oldalra, ez lesz az agancsa a szarvasfejeknek, majd 1 szem csokidrazsét a szemben lévő sarokba, ami a szarvasok orra lesz. Ezután berakjuk őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és tepsként 15-17 percig sütjük őket. Mikor megsültek, még melegen belenyomjuk a cukorszemeket is a sütibe.

renszarvas-keksz
Rénszarvas keksz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-30 perc
  • Sütési idő: tepsként 15-17 perc

Ha tetszett a rénszarvas keksz receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Karácsonykor nem árt, ha több fajta aprósütivel is készül az ember! A rénszarvas keksz mellé ezeket ajánljuk!

Gluténmentes isler

Kókuszos kifli

Narancsos-csokis kekszgolyó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük