Villámgyorsan elkészítő és nagyon-nagyon fom süti, amihez akár a már kissé megbarnult almákat is simán felhasználhatjátok!

Az almás-zabkekszes crumble elkészítésének első lépése, hogy az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukorral, a fűszerekkel és a liszttel. Egy sütőtál aljára rakjuk, és rámorzsoljuk a vajat.

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd rámorzsoljuk az almaréteg tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük a fűszeres almás crumble-t. Még melegen, porcukorral megszórva, esetleg egy gombóc vaníliafagyival tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 20-25 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc

Ha tetszett az almás-zabkekszes crumble receptje, akkor csekkoljátok a videókat , exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Amikor sok vendéget várunk, és nem szeretnénk a napokig a sütő fölött görnyedni, akkor egy kiadós crumble jó döntés lehet. Szte bármilyen gyümölcs remek alapanyag hozzá, és ha a család már a tepsiben neki esik, akkor szte alig kell mosogatni után Az almás-zabkekszes crumble remek kezdésnek, de ha megtetszik a műfaj, akkor érdemes lehet ezeket a recepteket is csekkolnotok:

Lucda néni körtés-almás crumble-ja

Vegán sárgabarackos crumble

Almás crumble mennyei bourbon krémmel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük