Rendkívül jópofa édesség, ami tényleg olyan, mt egy szalámi, de csak külsőleg. Mert persze a színe is más. Sőt, az elkészítése is merőben eltérő, na meg a hozzávalók is. De a formája és a neve legalább megegyezik a szalámiéval. 😀

A kekszszalámi elkészítéséhez az étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal, levesszük a vízgőzről, majd hozzákeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a tejet, a rumot, a kakaóport és a durvára vágott diákcsemegét is. Alaposan összedolgozzuk, majd frissentartó fóliába csomagoljuk, és hengert, azaz szalámit formázunk belőle. Szorosan feltekerjük, és pár órára, amíg meg nem dermed, hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, kivesszük a fóliából a kekszszalámit, és meghempergetjük a porcukorban.

kekszszalami
Kekszszalámi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Ha tetszett a kekszszalámi recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tudjuk, hogy a karácsony előtti napokban a sütő lényegében csak a hajnali órákban pihenhet. A süteménydömpg közepén néha jól esik valami egyszerűbbet összedobni, a keksz ilyenkor mdig jó választás. A kekszszalámi mellett ezekből a receptekből is ihletet meríttek:

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

Óriási csokis keksz air fryerben

Kakaós csiga keksz! Jól olvastad, keksz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük