A Street Kitchen történelme során elég sokféle keksztekercs készült már, de gesztenyés változat még soha, így hát pótoltuk a hiányosságot, és megszületett ez a recept!

A kakaós „tésztához” összegyúrjuk a a kekszet, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a rumot és a tejet. Egy fólián kb. 30 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk. 

A gesztenyemasszát összekeverjük a vajjal, a porcukorral és a rummal, majd a kakaós lapra kenjük a krémet. A fólia segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőbe rakjuk a tekercset mimum 50 percre, de legjobb, ha kap 2-3 óra pihenőidőt, mielőtt felszeletelnénk, hogy igazán összeérjenek az ízei.

gesztenyekremes-keksztekercs (1)
Gesztenyekrémes keksztekercs (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a gesztenyekrémes keksztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Bár a gesztenyét klasszikusan édességekben használjuk és szeretjük, a húsételekhez is passzol. Csak egy jó recept kell, és imádni fogjátok ti is!

Barna sörös marharagu gombával és gesztenyés dödöllével

Gesztenyével töltött pulykamell hercegnőburgonyával

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük