Klasszikus is, meg nem is. A cordon bleu egy igazán elterjedt és kedvelt étel. Na, de harcsából? Persze, pláne, ha karácsony van. Ne is gondolkozz tovább, legyen ez az egyik fogás az ünnepek alatt nálatok is.

A harcsafilé legvastagabb, belső részéből kivágunk egy kb. 15 cm-es darabot. A filéket mél szárazabbra töröljük, ráhelyezünk egy fóliát és nagyon óvatosan kiklopfoljuk, majd mdkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Mdegyik szelet közepére elhelyezünk hosszában 2-2 szelet sonkát, majd rámorzsoljuk a sajtot, és félbehajtjuk úgy, hogy egy hengert képezzenek. A két végén a sonkát benyomkodjuk, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben, majd duplán bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.

Amíg megfőzzük a krumplit, addig félretesszük a húsokat. A burgonyát felkockázzuk és enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kissé kigőzölögni.

A halakat bő, 170 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd kivesszük az olajból, leitatjuk róla a felesleges olajat, és betesszük 10 percre a 130 fokra előmelegített sütőbe. Ennyi idő pont elég is lesz, hogy befejezzük a pürét.

A burgonyát egy burgonyanyomón áttörjük, még melegen hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük. Ha a vaj elolvadt, hozzáadjuk a tejfölt, a szerecsendiót, és ha szükséges, sózzuk.

Egy tálra tesszük a pürét, mellé helyezzük a halakat, és megszórjuk a pürét a hagymával, majd az egészet a frissen felaprított petrezselyemmel.

harcsa-cordon-bleu-2 (1)
Harcsa cordon bleu (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a harcsa cordon bleu receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több halas recept:

Pontyfasírt gesztenyés céklasalátával, tepsis krumplival

Tejfölös harcsapaprikás csuszával

Harcsabrassói

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük