A lila káposztát szte csak párolt káposztaként vagy salátákban fogyasztjuk. Mi most készítettünk belőle egy levest, ami hajaz egy kicsit a párolt verzióra, hogy az ízek ismerősek legyenek.

Az almás-gyömbéres káposztakrémleveshez első körben egy fazékban, közepes hőmérsékleten megkaramellizáljuk a cukrot. Ahogy elértük az arany színt, mehet hozzá az étolaj, a cikkekre vágott vöröshagyma, a szeletelt fokhagyma, a gyalult káposzta, só, bors, a magházától megszabadított, 1,5 cm-es kockára vágott alma, a kömény és a gyömbér is. Fedő alatt megpároljuk az egészet.

Ebben a fázisban rádobjuk a káposztára a csirkemellet, és 10-15 perc alatt megpároljuk a húst. Ha átfőtt, kivesszük egy tálba és kihűtjük. Amikor a káposztánk megpuhult, felöntjük a vízzel és a tejszínnel, és az ecetet is hozzáadjuk. Az egészet homogénre turmixoljuk és jól kiforraljuk kb. 5 perc alatt. A végén, ha kell, még tudunk fomítani az ízeken, mert van, aki édesebben vagy éppen savanykásabban szereti.

A csirkegombóchoz a megfőtt húst szálaira tépkedjük, és hozzáadjuk a fomra vágott petrezselymet, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és végül elkeverjük a liszttel. 8 gombócot formázunk a masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában és kisütjük a 170 fokra melegített olajban.

Az almás-gyömbéres káposztakrémlevest tányérokba szedjük és a frissen sült gombócokkal tálaljuk.

almas-gyomberes-parolt-kaposzta-kremleves
Almás-gyömbéres káposztakrémleves tépett csirkés gombóccal
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Ha tetszett az almás-gyömbéres káposztakrémleves tépett csirkés gombóccal recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Az almás-gyömbéres káposztakrémleves laktató és fom is, de tudjuk, hogy krémlevesből nem lehet elég fajtát készíteni. Ha legközelebb erre adnátok a fejeteket, csekkoljátok le ezeket a recepteket is:

Sültrépa-krémleves répachipsszel

Currys póréhagyma-krémleves

Csicseriborsós-karfiolos krémleves

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük