A klasszikus majonézes burgonyasalátába csempésztünk egy kis narancsot, és máris extra ünnepi hangulatba került!

A narancsos burgonyasaláta elkészítéséhez először a burgonyát feltesszük bő, sós vízben főni. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, majd leszűrjük, megpucoljuk és hagyjuk kihűlni. 

Közben a dresszghez egy nagyobb tálban kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a porcukrot, a citrom kifacsart levét és a mustárt. Hozzáadjuk a fomra vágott petrezselyemzöldet és a vékony cikkekre vágott lila hagymát, majd belekeverjük a kihűlt burgonyát is. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, de az sem baj, ha egy napot pihen.

Következik a narancsok filézése. Ehhez a narancsok héját a fehér résszel együtt késsel levágjuk, egészen a narancshúsig. A gerezdeknél lévő „hártyák” mentén késsel bevágjuk, így kapjuk meg a narancsfiléket, mden keserű íztől mentesen. A megmaradt narancsdarabok levét a salátához facsarjuk és elkeverjük. A filéket a saláta tetejére halmozzuk, és végül egy csos petrezselyemlevéllel díszítjük. 

narancsos-burgonyasalata
Narancsos burgonyasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: m. 2-3 óra

Ha tetszett a narancsos burgonyasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több köret, ha unod a sima krumplit és rizst:

Cékla grat

Tökéletes karfiolpüré

Zöldfűszeres marált gombasaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük