Egy fom csokoládés tojáslikőr bármikor jól jöhet, tartja a híres mondás. De ha mondás ncs is erről, a tények akkor is ezt igazolják. 😀 Próbáljátok ki ti is!

A csokis tojáslikőr elkészítéséhez egy lábasba öntjük a tejszínt és a tejet, ebből kb. 100 ml-t egy kisebb tálba szedünk át, a többit pedig lassan felforraljuk. A kevés tejszínes tejben elkeverjük a tojások sárgáját és a keményítőt.

A forró tejbe keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliarudak kikapart magjait, beledobjuk a vaníliahüvelyt is, és 1 csipet sót. Hozzáadjuk  az étcsokit, és folyamatosan kevergetve melegítjük közepes lángon.

@streetkitchenhu Csokis tojáslikőr – akár ajándékba is szuper lehet 🎁🍫 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #korites #csoki #tojaslikor #karacsony @Szilágyi Nóra ♬ Christmas Jgle Bells – neozilla

Miután a keverék felforrt, visszavesszük alacsonyabb lángra, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a tojásos keveréket is. Újra közepes lángra kapcsolva kevergetjük, még fél percig. Az alapba keverjük a vodkát, majd hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, és megvárjuk, hogy lehűljön. Hűtőben tárolva akár 2 hétig eláll. 

csokis-tojaslikor-1
Csokis tojáslikőr (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc
  • Hűtés: mimum 120 perc

Ha tetszett a csokis tojáslikőr receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas karácsonyi ital vár az oldalunkon:

Fűszeres forralt bor

Egyszerű fehércsoki-likőr

Felturbózott gesztenyelikőr

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük