Na gyerekek! Ha eddig csak a mézeskalács tésztájába pakoltatok szegfűszeget és fahéjat, akkor itt az idő, hogy húspácként is kipróbáljátok!

A karácsonyi oldalas elkészítésének első lépéseként a húsra rácsorgatjuk a mézet, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket.  Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az olajat, és az egészet alaposan belemaszírozzuk a húsba. Egy mélyebb tepsibe fektetjük, lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 1 órára.

A zöldségeket rusztikusabb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzcettel, és egy tepsire pakoljuk. 30 perc elteltével betesszük a zöldséges tepsit is a sütőbe, és tovább sütjük a húst a zöldségekkel együtt. Ha letelt az 1 óra, levesszük a fóliát a húsról és visszatesszük a sütőbe még 20 percre.

A megsült zöldségeket tálra pakoljuk, ráfektetjük a hússzeleteket és meglocsoljuk a tepsiben keletkezett szafttal.

karacsonyi-oldalas-vele-sult-zoldsegekkel
Karácsonyi oldalas vele sült zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 1 óra 30 perc

Ha tetszett a karácsonyi oldalas vele sült zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több király húsétel az ünnepekre:

Bajor csülök vele sült káposztával és krumplival

Egészben sült narancslekváros csirke diós sült kelbimbóval

Kávés BBQ oldalas rozmargos steakkrumplival és coleslaw salátával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük