Az egyetlen kagyló, amiből nem javasolt kagylós spagettit készíteni, még akkor sem, ha igazán bevállalós vagy. Viszont egy gyorsan összedobható, isteni karácsonyi teasüteményt annál kább!

A vajat felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és az őrölt mulával, végül összeforgatjuk a citrom kifacsart levével, a cukros tojáshabbal, a vaníliaesszenciával, és hozzácsorgatjuk keverés közben az olvasztott vajat is. A masszát 20 percre hűtőbe rakjuk. 

A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A madelee-forma mélyedéseit picit kivajazzuk és kilisztezzük úgy, hogy az összes felesleges lisztet kiütögetjük a formából. A lyukakba 1-1 teáskanálnyi tésztát rakunk, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Még forrón egy rácshoz ütjük foman a forma szélét, és hagyjuk, hogy kipotyogjanak belőle a megsült kis kagylók. Várunk egy kicsit, hogy hűljenek, majd kettévágjuk őket és megtöltjük 1-1 mokkáskanálnyi NUTELLA®-val.

madelee-nutellaval-toltve
Madelee NUTELLA®-val töltve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Pihentetési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 10 perc

Ha tetszett a madelee NUTELLA®-val töltve receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több ünnepi süti:

Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val

Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val

Gesztenyés kosárka NUTELLA®-val

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük