Egy téli lekvár? Bezony, már ha az alapanyagokat nézzük. Az alma-körte páros már régóta jó barátok, mi sem bizonyítja ezt jobban, mt ez a recept.

A fahéjas alma-körte lekvár elkészítéséhez az almát és a körtét megmossuk, héjastul cikkekre vágjuk és a magházát kivesszük. Egy fazékba dobjuk az összes többi alapanyaggal együtt, és alacsony lángon 30-35 perc alatt megfőzzük. Akkor jó, ha a folyadék ⅔-a elpárolgott. Kivesszük a fahéjat belőle, és botmixerrel leturmixoljuk. Nem is fontos totálisan lepürésíteni, nyugodtan maradhat benne kissé darabosan is a gyümölcs. Még forrón befőttesüvegbe töltjük. Rácsavarjuk a tetejét, megfordítjuk és szárazdunsztban kihűtjük. Utána már csak annyi a dolgunk, hogy felhasználjuk a kedvenc desszertjekhez.

fahejas-alma-korte-lekvar (2)
Fahéjas alma-körte lekvár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 30-35 perc
  • Hűtési idő: 2-3 óra

Ha tetszett a fahéjas alma-körte lekvár receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A fahéj egy nagyon népszerű fűszer, amit elsősorban édes ételekben használunk. Ez persze nem zárja ki, hogy egy húsos ragut dobjunk fel vele! Mutatunk is néhány izgalmas receptet, amiből szertünk vétek kihagyni:

Baconos mi kolbászok fahéjjal

Téli mestrone

Szilvás édesburgonya-gombóc fahéjas joghurttal és pekándióval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük