A vegánoknak sem kell attól tartaniuk, hogy kimaradnak a tiramisu-élményből, ugyanis összedobtam egy olyan verziót, amit nehéz lenne megkülönböztetni az eredetitől. Kicsit időigényesebb, hiszen a babapiskótát is házilag készítjük el hozzá, viszont totál megéri a sok befektetett munka!

A legjobb vegán tiramisu elkészítését azzal kezdjük, hogy a kesudiót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára.

Házi babapiskóta:

A babapiskótához egy tálban kihabosítjuk a margart a cukorral egy robotgép segítségével. Ezután hozzácsorgatjuk a csicseriborsó levét és tovább habosítjuk a masszát. Mehet bele a többi összetevő is, és szép sima tésztát keverünk belőle. Az egész masszát egy 15 x 20 cm-es tepsibe simítjuk, majd a hűtőbe dobjuk 30 percre pihenni. Utána 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.

Vegán mascarponekrém:

A kesudiót leszűrjük és leturmixoljuk az olvasztott kókuszolajjal, a mulatejjel, a juharsziruppal, a vaníliaaromával, egy citrom reszelt héjával és egy csipet sóval. Fontos, hogy jó erős turmixszal zúzzuk le, hogy szép krémes legyen. Egy keverőtálba öntjük a hideg (fontos, hogy le legyen hűtve!) tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot, és robotgéppel szép kemény habbá verjük. Ehhez hozzákeverjük apránként a kesudiós krémet, míg egy egynemű mascarponehelyettesítőt kapunk.

A legjobb vegán tiramisu összeállítása:

A megsütött babapiskótát felvágjuk ujjnyi vastag csíkokra, a vizet pedig kikeverjük a kávéval, és jöhet is a rétegezés. A babapiskótát a kávéba mártjuk, kibéleljük vele egy közepes méretű forma alját, erre mehet egy adag mascarpone, újabb réteg kávéba áztatott babapiskóta, majd megt mascarpone, és így tovább. Mikor a legfelső rétegre rákerült az utolsó adag mascarpone, akkor mehet a hűtőbe egy éjszakát pihenni. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és hamar befaljuk! 😀

"legjobb-vegan-tiramisu-2""legjobb-vegan-tiramisu-2"
A legjobb vegán tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 12-14 perc
  • Pihentetés: 30 perc + 1 éjszaka

Ha tetszett a legjobb vegán tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgi vegán desszertet találsz az oldalunkon:

Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal

Vegán kókuszgolyó

Banános tejberizs rizstejjel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük