A magyar konyha iszonyat jóban van az ázsiai és diai ízekkel is. Most az utóbbi stílusban mutatok egy tarhonyás húst, bitang cucc!

Az diai tarhonyás hús recept tökéletes megúszós ebéd vagy vacsi lehet!

Első lépésként a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk és egy kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk. Ha egy kis színt kaptak, mehet utánuk a felkockázott csirkemell is. Amikor mden lepirult, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a garam masalával, és a szeletelt fokhagymát is rádobjuk. 

Hozzáadjuk a felkockázott cukkit és a csíkokra vágott pak choit, majd beleszórjuk a tarhonyát is. Átkeverjük, felöntjük 500 ml vízzel, és lefedve kis lángon készre főzzük. Tálalásnál egy kevés joghurtot csorgatunk a tetejére.

diai-tarhonyas-hus-recept-1
Indiai tarhonyás hús (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett az diai tarhonyás hús recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A tradicionális diai fűszerkeverék, a garam masala a dél-ázsiai konyha egyik legnépszerűbb ízesítője. Szó szerti fordításban annyit tesz, hogy „meleg fűszerkeverék”, ami találó, hiszen a benne található fűszerek egytől egyig melengetőek. A bors, a kardamom, a szegfűszeg, a fahéj és a szárított chili is szuperül átmelegít egy hűvös napon. Ha szeretnéd kiélvezni a garam masala hatását, az diai tarhonyás hús recept után próbáld ki ezeket az diai ízvilágú kajákat is:

Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel

Bulguros sütőtökragu

Garam masalás csirke sült karfiollal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük