Jesszumpepiiii, ez valami… imádom a fehér csokit! Szertem, ami abból készül, az csak jó lehet. Na, de hogy ennyire! Vigyázz, a függőségért nem vállalom a felelősséget, én csak a receptet adom hozzá. 😀

A fehér forró csoki első lépéseként a habcsókot készítjük el. Ehhez egy lábasban vizet melegítünk, ráültetünk egy tálat, amiben a tojásfehérjét és a cukrot vízgőz fölött csípősre melegítjük. Leemeljük a tálat, majd kézi robotgép habverőjével magas fokozaton addig habosítjuk a keveréket, amíg kihűl, és masszív állagú habcsókkrémet kapunk.

Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsire kisebb (vagy épp nagyobb) formákat nyomunk belőle, majd 90 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig szárítjuk. Ekkor lekapcsoljuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját, így hagyjuk teljesen kiszáradni a habcsókokat.

A megadott tejmennyiségből 650 ml-t a kis darabokra tördelt csokival és a vaníliaaromával egy gyorsforralóba tesszük, majd közepesen erős hőfokon, egy habverő segítségével folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki el nem olvad. Ez mdössze pár perc. Amikor a csoki elolvadt, a keményítőt elkeverjük a maradék tejben és hozzáadjuk a forró csokihoz. Kiforraljuk, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet.

Poharakba öntjük a forró csokit, a habcsókokat és a pillecukrot egy konyhai fákjával kissé megpirítjuk és a forró csoki tetejére helyezzük.

feher-forro-csoki-2
Fehér forró csoki (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Szárítási idő: kb. 60 perc

Ha tetszett a fehér forró csoki recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több frankó forró csoki recept vár az oldalunkon:

Belga forró csoki

Whiskyvel turbózott forró fehércsoki

Házi forró csoki karamellszósszal, tejszínhabbal és pillecukorral

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük