A székelykáposztát vega verzióban is simán el lehet készíteni. Mdent beledobunk egy lábasba, lefedjük és 55 perc múlva kész is. 😀 Na jó, ennél egy fokkal bonyolultabb, de tényleg csak egy fokkal. 😉

A vega székelykáposzta első lépése, hogy a vöröshagymát fomra aprítjuk és egy lábasban alaposan lepirítjuk az olajon. Hozzádobjuk a zúzott fokhagymát, a gerslit, a felkockázott répát, a felcikkezett gombát, és alaposan lepirítjuk 3-4 perc alatt.

Beletesszük a babérleveleket, az egész borsot, fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval, majd felöntjük az aprított paradicsommal. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a pirospaprikát, felöntjük alaplével és addig főzzük, míg a gersli megpuhul. Tejföllel és kenyérrel tálaljuk.

vega-szekelykaposzta
Vega székelykáposzta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70 perc

Ha tetszett a székelykáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Számotokra mi az ultimate karácsonyi kaja? Nálunk a káposzta különböző típusai mdenképpen a top 5-ben vannak! Ha nálad is, akkor a székelykáposzta mellett ezeket a recepteket is próbáld ki!

Vega töltött káposzta gerslivel

Rakott töltött káposzta

Extra húsos, savanyú káposztás karácsonyi töltött káposzta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük