Egy egyszerű csirkés tésztát is megfejelhettek egy kis sütőtökkel. Amilyen egyszerű, annyira baró lesz!

A sütőtökös-mascarponés tészta ragujához egy forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk az olajon a 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a vékony karikára vágott póréhagymát és a szeletelt fokhagymát is. 1 perc pirítás után kiszedjük a ragut egy tányérba és félretesszük. 

A visszamaradt zsiradékra rárakjuk a 1,5 cm-es kockára vágott sütőtököt, 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és alacsony hőfokon 10-15 perc alatt megpároljuk. (A puhulást nagyban befolyásolja, hogy milyen érett tökkel dolgozunk.) Amikor megpuhult a tök, mehet rá a mascarpone, elkeverjük, hozzáadjuk a félretett csirkés-hagymás ragut, és 2 perc alatt összefőzzük. 

A farfalle tésztát bő sós vízben 6-8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük az olívaolajjal. Tányérba szedjük a tésztát, rámerjük a sütőtökös csirkeragut, és a tetejét megszórjuk fomra aprított snidlggel. 

sutotokos-mascarpones-teszta-csirkemellel
Sütőtökös-mascarponés tészta csirkemellel (Fotó: Street Kitchen))
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a sütőtökös-mascarponés tészta csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha te is rajongsz ezért a zöldségért, akkor a sütőtökös-mascarponés tészta után próbáld ki ezeket a recepteket is!

Sütőtökfasírt air fryerben

Sütőtökös-diós quoasaláta

Bulguros sütőtökragu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük