Az amerikaiak „főzeléke” most egy pikáns, savanykás, zöldséges változatban mutatkozik be nektek. Pikk-pakk készen van, és igazi comfort food!
A csicseriborsós-brokkolis chowder elkészítéséhez egyetlen edényre lesz szükségünk. A lábasban felolvasztjuk a vajat, és közepes lángon lepirítjuk benne a fomra vágott vöröshagymát, majd félúton hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a rózsáira szedett brokkoli és a leszűrt csicseriborsó is, és 2-3 percig pirítjuk. Beledobjuk a chilipasztát, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá szójaszószt, megszórjuk a liszttel, felöntjük a vízzel és alaposan elkeverjük. Fedő alatt 10-12 percig rotyogtatjuk, majd mehet hozzá a tejszín és a citrom kifacsart leve. 2-3 perc alatt összefőzzük, és kész is vagyunk.
Tálalásnál megszórjuk fomra vágott újhagymával és petrezselyemlevelekkel.
![csicseriborsos-brokkolis-chowder-1](https://static.korites.hu/live/uploads/2023/12/csicseriborsos-brokkolis-chowder-1-scaled.jpg)
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a csicseriborsós-brokkolis chowder receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Meg tudjuk érteni, ha a főzelékeket egy időre chowderre cserélitek. Mi is így tettünk, ezért sok szuper receptünk van, íme néhány aduász:
Pk céklás-csirkés-gombás chowder
Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu
Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal