Az amerikaiak „főzeléke” most egy pikáns, savanykás, zöldséges változatban mutatkozik be nektek. Pikk-pakk készen van, és igazi comfort food!

A csicseriborsós-brokkolis chowder elkészítéséhez egyetlen edényre lesz szükségünk. A lábasban felolvasztjuk a vajat, és közepes lángon lepirítjuk benne a fomra vágott vöröshagymát, majd félúton hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a rózsáira szedett brokkoli és a leszűrt csicseriborsó is, és 2-3 percig pirítjuk. Beledobjuk a chilipasztát, sózzuk, borsozzuk, öntünk hozzá szójaszószt, megszórjuk a liszttel, felöntjük a vízzel és alaposan elkeverjük. Fedő alatt 10-12 percig rotyogtatjuk, majd mehet hozzá a tejszín és a citrom kifacsart leve. 2-3 perc alatt összefőzzük, és kész is vagyunk.

Tálalásnál megszórjuk fomra vágott újhagymával és petrezselyemlevelekkel.

csicseriborsos-brokkolis-chowder-1
Csicseriborsós-brokkolis chowder (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett a csicseriborsós-brokkolis chowder receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Meg tudjuk érteni, ha a főzelékeket egy időre chowderre cserélitek. Mi is így tettünk, ezért sok szuper receptünk van, íme néhány aduász:

Pk céklás-csirkés-gombás chowder

Tuti egytálétel: baconös-gnocchis kukoricaragu

Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük